logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je moratorij na kredit

24/05/2013

Čuli ste za pojam moratorij na kredit, ali ne znate što je moratorij na kredit. Moratorij ima značenje počeka ili zamrzavanja kredita, banke moratorij najčešće odobravaju na stambene kredite u iznimnim uvjetima.

Čuli ste za pojam moratorij na kredit, ali ne znate što je moratorij na kredit.  Moratorij ima značenje počeka ili zamrzavanja kredita, banke moratorij najčešće odobravaju na stambene kredite u iznimnim uvjetima.

Banke također odobravaju moratorij i po ostalim kreditima, gotovinski, hipotekarni i drugi. Moratorij se u pravilu, odobrava najčešće na pola godine, uz plaćanje kamate, ili jednokratne naknade, koju je moguće pripisati glavnici kredita i poslije je otplaćivati.

Ako klijent odabere plaćanje naknade, nema drugih obveza po kreditu do isteka moratorija. U slučaju opcije plaćanja kamate za vrijeme moratorija može se ugovoriti da kamata dospijeva mjesečno, kvartalno, godišnje, ili po isteku moratorija.

Moratorij je razdoblje u kojem glavnica kredita ne dospijeva na naplatu, najčešće se odobrava na stambene kredite, te korisnicima koji su na rodiljnom dopustu i njihovim supružnicima te dužnicima na dugotrajnom bolovanju preko 60 dana. Isto tako, moratorij se može odobriti klijentu ako je kredit osiguran za situacije poput gubitka posla, bolesti i ostalih osiguranih slučajeva.

Nakon isteka moratorija, klijent nastavlja s otplatom kredita u mjesečnim anuitetima. Moratorij najčešće traje najduže godinu dana.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh