logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je ugovor o radu na određeno vrijeme

26/09/2014

Ugovor o radu na određno vrijeme je dokument koji se sklapa između poslodavca i radnika, a obvezuje radnika za rad na određeno vrijeme.

Svi smo čuli za pojam rad na određeno vrijeme, no rijetko tko i zna točno što sve to znači. Dakle kao što i sama riječ govori to je ugovor koji vrijedi određeno vrijeme (mjesec dana, tri ili šest), a svaki poslodavac može svom radniku nakon isteka ponuditi novi takav ugovor.

Kada traje ugovor o radu na određeno svaki radnik ima prava i obaveze kao i onaj radnik koji radi po ugovoru na neodređeno vrijeme.
Zakon propisuje sklapanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme no i dalje poslodavci preferiraju sklapanje ugovora na određeno. To znači da poslodavac sa radnikom može sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme samo ukoliko postoje razlozi koje Zakon propisuje, a to je na primjer rok završetka nekog posla, zbog trenutnog povećanja opsega posla ili ukoliko se radi o zamjenama radnika.

Razdoblje na koje se sklapaju ugovori o radu na određeno vrijeme maksimalno je tri godine, nakon toga također se može sklopiti novi takav ugovor, ali samo za obavljanje drugih poslova, što znači da radnik više nebi trebao raditi isti posao kao i proteklih tri godine ukoliko je potpisao novi ugovor na određeno.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh