logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Transakcijski račun banke

10/04/2012

Zanima vas što je to transakcijski račun banke i tko sve može otvoriti transakcijski račun.

Zanima vas što je to transakcijski račun banke i tko sve može otvoriti transakcijski račun.

Dakle, transakcijski račun je multivalutni račun putem kojeg banka evidentira obavljeni platni promet, te saldo u kunama i drugim valutama, i to zasebno za svaku valutu. Temeljem Zahtjeva za otvaranje računa i podnesene propisane dokumentacije, sudionik i banka sklapaju Ugovor o otvaranju i vođenju transakcijskog računa te obavljanju platnog prometa. Ugovor potpisuju ovlaštene osobe banke i osobe ovlaštene za zastupanje sudionika koje Banka identificira pri otvaranju računa, odnosno punomoćnici sudionika temeljem posebne punomoći ovjerene od strane javnog bilježnika ili nadležnog tijela.

Da biste otvorili poslovni račun, potrebno je ispuniti i ovjeriti obrasce i ostalu dokumentaciju za otvaranje računa, a to su: zahtjev za otvaranje transakcijskog računa, ugovor o otvaranju i vođenju transakcijskog računa i obavljanju platnih usluga, potpisni karton, statusnu i ostalu dokumentaciju o registraciji poslovnog subjekta, upitnik za klijente. Transakcijski račun mogu otvorit pravne osobe, obrtnici, osobe koje rade u slobodnim zanimanjima (npr. medicinski djelatnici, profesionalni sportaši, nogometaši, prevoditelji, profesionalni umjetnici i sl.), te predstavnici nacionalnih manjina.

Pri otvaranju transakcijskog računa banka je dužna pribaviti sve podatke koje je za taj transakcijski račun dužna dostavljati u skladu s propisom kojim se uređuje sadržaj jedinstvenog registra računa u Republici Hrvatskoj.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh