logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Troškovi obrade kredita i dobivanje kredita

10/04/2012

Uzimate kredit, ali ne znate koliki su troškovi obrade kredita i kakva je procedura za dobivanje kredita.

Uzimate kredit, ali ne znate koliki su troškovi obrade kredita i kakva je procedura za dobivanje kredita.

Obzirom da uvjeti banaka za dobivanje kredita u većini slučajeva ovise od banke do banke i njihovog načina rada, ipak postoje neki opći uvjeti za dobivanje kredita. Jedan od osnovnih uvjeta za dobivanje kredita je da ste kreditno sposoban državljanin Republike Hrvatske, da ste u radnom odnosu, te da imate dovoljna mjesečna primanja, morate imati urednost kod povrata postojećih kredita.

Prilikom dobivanja kredita banke zahtijevaju većinom istu (opću) dokumentaciju koju morate priložiti:
ispunjen obrazac Kreditni zahtjev, preslika osobne iskaznice ( ili dokumenta na kojemu je vidljiv JMBG), zadnje platne liste ovjerene od strane poslodavca (ovlaštenih osoba), PK1 karticu za tekuću i prošlu godinu ovjerenu od poslodavca i Porezne uprave, a umirovljenike potvrda o visini mirovine ovjerena od strane HZMO, preslika kartice ili knjižice tekućeg računa. Proces odobravanja zahtjeva za kredit najčešće u roku od 24 do 48 sati od trenutka zaprimanja potpune i ispravne dokumentacije. Nakon odobrenja kredita potrebno je platiti naknadu za obradu kredita.

Naknada za obradu kredita ovisi o modelu kredita i politici banke, naplaćuje se jednokratno, a obično je oko 2% od iznosa kredita, a najčešće ustezanjem od iznosa kredita prilikom korištenja kredita. Neke banke imaju promotivna razdoblja kada vas oslobađaju naknade za obradu kredita.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh