logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Financijski leasing vozila, rabljena vozila na leasing

27/07/2012

Kupujete rabljeno vozilo, ali ne znate kako se rabljena vozila kupuju na leasing, i što je to financijski leasing vozila.

Kupujete rabljeno vozilo, ali ne znate kako se rabljena vozila kupuju na leasing, i što je to financijski leasing vozila.

Financijski leasing najsličniji je obročnoj otplati ili otplati na rate. Primatelj leasinga već na samom početku dobiva račun na svoje ime u kojemu je izražen i cjelokupan iznos PDV-a. Predmet financiranja otpisuje se u knjigama primatelja leasinga, a ne u knjigama davatelja leasinga. Primatelj financijskog leasinga uz račun dobiva i mjesečna opterećenja koja se sastoje od iznosa mjesečne kamate. Nakon isplate svih mjesečnih rata primatelj leasinga, uplatom otkupne vrijednosti postaje vlasnikom predmeta financiranja. Dakle, osnovni smisao financijskog leasinga je stjecanje vlasništva po isteku ugovora.

Ukoliko vas zanimaju rabljena, odnosno zaplijenjena vozila onda je najbolje uputiti se u neku od leasing kuća jer uvijek ima vozila kojima vlasnik nije mogao plaćati kredit pa je banka vratila vozilo u svoje vlasništvo. Treba imati na umu da je sigurnije kupiti rabljeno vozilo preko tvrtke za prodaju rabljenih automobila nego preko oglasa.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh