logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako dobiti kreditnu karticu

03/01/2012

Debitnu karticu dobivaju svi koji imaju otvoren tekući ili devizni račun u banci, ali ne i kreditnu karticu. Kako dobiti kreditnu karticu?

Debitnu karticu dobivaju svi koji imaju otvoren tekući ili devizni račun u banci, ali ne i kreditnu karticu. Kako dobiti kreditnu karticu?

Svaka banka prema svom pravilniku određuje uvjete za izdavanje kreditne kartice. Stoga dobro proučite koje kartice i prema kojim uvjetima pojedina banka izdaje kreditne kartice. Glavne osobine svih kreditnih kartica su upisnina, članarina, kreditni limit, kamatna stopa, limit podizanja gotovine, naknada za podizanje gotovine i rok otplate. Ukoliko nemate redovna mjesečna primanja možete oročiti novac koji će biti maksimalni mjesečni iznos koji možete potrošiti karticom. Dok se onima koji imaju redovita mjesečna primanja mjesečni limit određuje na temelju tih primanja.

Prije nego što se odlučite na uzimanje kreditne kartice odredite za što vam treba. Primjerice, ukoliko vam kreditna kartica treba radi kupovine na rate tada uzmite onu karticu na kojoj je najpovoljnija kamata i najpovoljniji uvjeti plaćanja. Ako karticu mislite koristiti za revolving kredite uzmite onu s kojom ćete dobiti najviši kreditni limit, umjesto limita za podizanje gotovine. Ukoliko kreditnu karticu planirate koristiti samo u nuždi, onda odaberite onu koja nema skupu upisninu i članarinu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh