logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako dobiti socijalnu pomoć

28/11/2012

Građani pritisnuti sve težim financijski uvjetim i teškim okolnostima života mogu se za pomoć obratiti Centrima za socijalnu skrb prema njihovu mjestu prebivališta gdje će dobiti odgovor na pitanje kako dobiti socijalnu pomoć.

Građani pritisnuti sve težim financijski uvjetim i teškim okolnostima života mogu se za pomoć obratiti Centrima za socijalnu skrb prema njihovu mjestu prebivališta gdje će dobiti odgovor na pitanje kako dobiti socijalnu pomoć.

Prava koja u sustavu socijalne skrbi mogu ostvariti su: pomoć za uzdržavanje, pomoć za podmirenje troškova stanovanja, jednokratna pomoć, potpore za obrazovanje, osobna invalidnina, doplatak za pomoć i njegu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja, naknada do zaposlenja, inkluzivni dodatak te socijalne usluge. Osim toga, veliki gradovi i gradovi sjedišta županija dužni su, sukladno financijskim mogućnostima, poticati i osigurati građanima na svojem području druge oblike materijalnih pomoći i potpora kao što je prehrana u pučkim kuhinjama, privremeni smještaj beskućnika u prihvatilište, smještaj osoba koje primaju pomoć za uzdržavanje u socijalne stanove, subvencije u plaćanju pojedinih socijalnih i drugih usluga sukladno svojim općim aktima i Zakonu o socijalnoj skrbi, te poticati rad udruga i volonterski rad u socijalnoj skrbi te razvijati druge oblike socijalne skrbi na svojem području.

Centar za socijalni rad nakon podonošenja zahtjeva za nekim od oblika socijalne pomoći provodi postupak, a može postupak provesti i po službenoj dužnosti. Nadležnost centra za socijalni rad ostvaruje se prema prebivalištu korisnika, a ukoliko on nema prebivalište onda prema boravištu. Centar je dužan donijeti rješenje u rou od 15 dana od podnošenja zahtjeva ukoliko ne provodi posebni ispitni postupak, a u protivnom u roku od 30 dana.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh