logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Bonton pozdravljanje

25/01/2012

Pozdravljanje predstavlja osnovu ljudske pristojnosti, te postoje bonton pravila za pozdravljenje. Pozdravljati treba prijazno i na svaki se pozdrav mora odzdraviti.

Pozdravljanje predstavlja osnovu ljudske pristojnosti, te postoje bonton pravila za pozdravljenje. Pozdravljati treba prijazno i na svaki se pozdrav mora odzdraviti.

Ako muškarac pozdravlja grupu muškaraca, dužni su svi odzdraviti, pa i oni koji ga ne poznaju. No, dok muškarac pozdravlja miješano društvo, žene, iako ga ne poznaju moraju odzdraviti naklonom glave. Prilikom pozdravljanje ne smiju se imati ruke u džepovima ili cigareta u ustima. Kod predstavljanja mlađi se uvijek predstavljaju starijem, muškarac ženi i onaj na nižem položaju onome na višem. Kada se sami predstavljate recite svoje ime i prezime, ali ne i profesiju. Na radnom mjestu novog člana kolektiva predstavlja stariji član kolektiva i to tako da kaže njegovo ime i prezime, njegovu funkciju, a zatim mu predstavi ostale.

Kod rukovanja ruku prva pruža žena ili onaj koji je stariji. I kad se rukujete ruku ne smijete tresti i stisnuti ni prečvrsto ni preslabo. Kod rukovanja treba skinuti rukavicu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh