logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Izrada projekta za EU fondove, kako izraditi projekt

24/05/2013

Izrada projekta za EU fondove prva je stepenica do dobivanja sredstava iz europskih fondova. Kako izraditi projekt? Projektna ideja za prijavu za neki od natječaja za EU fondove mora biti dobro isplanirana i strukturirana…

Izrada projekta za EU fondove prva je stepenica do dobivanja sredstava iz europskih fondova. Kako izraditi projekt? Projektna ideja za prijavu za neki od natječaja za EU fondove mora biti dobro isplanirana i strukturirana, a projekt u konačnici održiv. Moraju postojati i jasno definirani, stručni i kvalificirani upravljački kapaciteti pri provedbi projekta kako bi se projekt i uspješno završio.

Pripremanje projektnog projekta je dugotrajan i složen proces. Objava poziva na dostavu prijedloga i slanja prijave na natječaje su procesi koji zahtijevaju vrijeme i ljudski angažman. Kod dodjele bespovratnih potpora vrlo je važno demonstrirati dugoročnu ekonomsku održivost projekta, te financijskom analizom potkrijepiti potencijalne koristi.

U tu svrhu se koriste sljedeći dokumenti:
a) Poslovni plan – njime se dokazuje ekonomska održivost i projekta i podnositelja. Navedene su glavne aktivnosti te očekivani rezultati.
b) Financijski plan – dio poslovnog plana u kojemu se detaljno analiziraju indikatori i uspješnost poslovanja. Tipični traženi pokazatelji su omjer obveza, koeficijent tekuće likvidnosti, i kapitala, i dr.
c) Analiza tržišta i marketinški plan nužni su ako se radi o razvoju novih proizvoda.
d) Dokaze o usklađenosti s različitim nacionalnim i EU standardima, razne potvrde i mišljenja resornih ministarstava, Studija utjecaja na okoliš, Elaborat o utjecaju na okoliš dokumenti su kojima se dokazuje da projekt nema štetnih utjecaja na okoliš.
f) Ostalu dokumentaciju propisanu određenim natječajem.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh