logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako izvaditi kreditnu karticu

30/01/2013

Kreditna kartica je platna kartica kojom možete podizati novac s bankomata i plaćati određene usluge ili robu. Kako izvaditi kreditnu karticu? Kreditne kartice mogu omogućiti raznorazne pogodnosti, kupnju roba i usluga te isplatu gotovine uz odgodu plaćanja.

Kreditna kartica je platna kartica kojom možete podizati novac s bankomata i plaćati određene usluge ili robu. Kako izvaditi kreditnu karticu? Kreditne kartice mogu omogućiti raznorazne pogodnosti, kupnju roba i usluga te isplatu gotovine uz odgodu plaćanja.

Na osnovi kartice korisniku se može odobriti i obročna otplata, potrošački i gotovinski kredit. No, s karticama i zaduživanjima preko kartica treba biti jako oprezan kako se ne bi preračunali i doveli se u nezgodnu poziciju nepotrebnog dugovanja. Karticu možete izvaditi u bilo kojoj banci u koju imate najviše povjerenja, a najbolje je da se predhodno dobro informirate o svim uvjetima i pogodnostima koje banka nudi. Osim toga, preporuka je provjeriti uvjete i pogodnosti u drugim bankama. Zahtjevom za izdavanjem kartice od strane korisnika i prihvatom od strane banke zasniva se ugovorni odnos između banke i korisnika.

Kako biste dobili željenu kreditnu karticu potrebno je predati zahtjev te pričekati odobrenje banke. Naime, kartica se može izdati svakoj poslovno sposobnoj fizičkoj osobi za koju banka ocijeni da je u mogućnosti sigurno i na vrijeme podmirivati sve troškove i obveze nastale korištenjem kartice. To u načelu znači da je prvi uvjet dobivanja kartice stalni radni odnos i redovna primanja.
Prije nego što počnete koristiti kreditnu karticu imajte u vidu i to da ste za korištenje kreditne kartice, obavezni platiti godišnju nadoknadu za njeno održavanje, a koju možete platiti odjednom ili u više mjesečnih rata. Također postoji i određena provizija prilikom podizanja gotovine kao i kamata o kojoj se detaljnije morate informirati u izabranoj banci.Kada dižete novac s bankomata, morate znati PIN i jednostavno pratiti uputstva. Prilikom plaćanja robe, trgovac provlači karticu kojom se provjera odobrava li banka iznos za zaduženje.

U svakom slučaju prije nego što odlučite izvaditi kreditnu karticu još jednom se dobro informirajte i raspitajte o svim pogodnostima u nekoliko banki i na kraju izaberite onu koja vam nudi najbolje uvjete.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh