logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako napraviti financijski plan

02/06/2014

Financijski plan omogućit će vam racionalno raspolaganje novcem, bez nepotrebne potrošnje.

Financijski plan odličan je način kako bi što bolje raspolagali sa svojim prihodima i rashodima, te imali uvid u potrošnju. Plan vam omogućuje i pokazuje kako štedjeti, trošiti i ulagati, a da pri tome ne ostanete bez novaca.


Izrada financijskog plana najbolja je na početku godine jer ga je tada najlakše napraviti. Plan može napraviti vaš osobni financijski savjetnik koji ima uvid u vašu potrošnju i prihode, no možete ga napraviti i sami.
Za početak je najbolje zadati si ciljeve koje želite ostvariti, te zabilježiti koliko su ti ciljevi skupi. Izračunajte prosjek svih računa za struju, vodu, grijanje, komunalne naknade, telefon, pretplate i druge režije, te prema tome odredite koliko vam je novaca mjesečno potrebno za to. Trudite se na vrijeme plaćati račune jer na taj način nećete imati nekih dodatnih nepredviđenih izdataka. Oslobodite li se od dugova to će vam se činiti kao dodatni prihod kojim ćete moći raspolagati i čuvati ga za neke svoje potrebe.


Ako prije niste znali raspolagati financijama vrijeme je da napravite svoj plan i pridržavate ga se kako nebi došli do neugodne situacije i bili bez novaca.
Budite disciplinirani i držite se plana, ne dozvolite si izuzetke i nepotrebnu potrošnju koja nije po planu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh