logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kamata na dozvoljeni minus

24/05/2013

Kamata na dozvoljeni minus se obračunava prema uvjetima koje daje određena banka. Dopušteno prekoračenje je korištenje kratkoročnih kredita koje banke odobravaju svojim klijentima.

Kamata na dozvoljeni minus se obračunava prema uvjetima koje daje određena banka. Dopušteno prekoračenje je korištenje kratkoročnih kredita koje banke odobravaju svojim klijentima.

To znači da kreditno sposobna osoba može automatski koristiti određene iznose novčanih sredstava iznad razine svojih depozita do određenog iznosa. Često su u upotrebi po tekućem računu, a popularno se naziva i dopušteni minus. Kako bi podmirili sve svoje mjesečne obaveze i izdatke, od kredita, režija, troškova prehrane i ostalog većina se hrvatskih građana koristi dozvoljenim minusom na bankovnim računima.

Ovo je najjednostavniji i najpristupačniji način posudbe novca za koji nije potrebno potpisivati nikakav kreditni zahtjev. Iako većina ljudi koristi minus po tekućem računu, treba imati na umu da su to najnepovoljniji krediti s velikom kamatom. Kamatne stope u nekim modelima blizu su zakonskom ograničenju od 15 posto, a računajući i naknadu za vođenje računa, trošak je još veći. Dozvoljeni minus se omogućava ljudima koji imaju redovna mjesečna primanja, a standardni iznos za dozvoljeni minus otprilike je u visini jedne mjesečne plaće.

Kamata za dozvoljeni minus se obračunava dnevno, za onoliko dana koliko ste koristili dozvoljeni minus.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh