logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koji klima uređaj kupiti, prijenosni klima uređaj ili inverterska klima

13/06/2012

Ne znate koji klima uređaj kupiti, prijenosni klima uređajj ili invertarska klima? Bez obzira o kojoj vrsti klime se radi postoje neke opće smjernice pri odabiru kima uređaja.

Ne znate koji klima uređaj kupiti, prijenosni klima uređajj ili invertarska klima? Bez obzira o kojoj vrsti klime se radi postoje neke opće smjernice pri odabiru kima uređaja.

Prije svega potrebno je znati koju veličinu prostora će klima morati rashlađivati, kako bi mogli odabrati kapacitet klime. Zatim treba obratiti pažnju na buku koju klima uređaj stvara prilikom rada, ukoliko živite u stambenoj zgradi posebno je značajan podatak o razini buke vanjske jedinice kao jamstvo da rad klima uređaja neće smetati i uznemiravati stanare u susjednim stanovima. Isto tako dobro se je informirati o energetskom razredu, iako su takve kime skuplje kroz određeno vrijeme zbog manje potrošnje energije klime energetskog razreda A biti će isplativije. Zatim uz cijenu potrebno je obratiti pažnju na duljinu jamstvenog roka, te ovlaštenog servisa za montažu i servisiranje uređaja. Danas u ponudi sve više ima inverterskih klima uređaja, takve klime imaju regulaciju okretaja kompresora čime se postiže veća maksimalna snaga uz niži stupanj snage.

Time se željeni klimatski uvjeti postižu brže, a pri tome se postiže i ušteda u potrošnji električne energije. Ukoliko se često krećete po prostorijama u svom domu dobar izbor je prijenosni klima uređaj.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh