logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koju kreditnu karticu izabrati

30/01/2013

Kreditna kartica je instrument bezgotovinskog platnog prometa koji služi i kao pogodno sredstvo kratkoročnog potrošačkog kreditiranja, a temelj izdavanja kartice je pokriće na računu, odobreni kredit ili bonitet korisnika kartice. Koju kreditnu karticu izabrati?

Kreditna kartica je instrument bezgotovinskog platnog prometa koji služi i kao pogodno sredstvo kratkoročnog potrošačkog kreditiranja, a temelj izdavanja kartice je pokriće na računu, odobreni kredit ili bonitet korisnika kartice. Koju kreditnu karticu izabrati?

Kreditna kartica je platna kartica kojom možete podizati novac s bankomata i plaćati određene usluge ili robu. Kreditne kartice mogu omogućiti raznorazne pogodnosti, kupnju roba i usluga te isplatu gotovine uz odgodu plaćanja. Na osnovi kartice korisniku se može odobriti i obročna otplata, potrošački i gotovinski kredit. Obzirom na sve navedeno nije čudno da su kreditne kartice vrlo atraktivne, ali ipak s karticama i zaduživanjima preko kartica treba biti jako oprezan kako se ne bi preračunali i doveli u nezgodnu poziciju nepotrebnog dugovanja.

Prije no što se odlučite podnijeti zahtjev za odobrenjem izdavanja kartice, najprije pomno odaberite banku, a zatim i vrstu kreditne kartice. Naime, svaka banka na repertoaru ima više vrsta kreditnih kartica pa ovisno o vašim potrebama, ali i uvjetima i pogodnostima banke, izaberite najpovoljniju za vas. Tako postoje kartice koje pored otplate troškova prilagođenih željama i mogućnostima korisnika donose popuste prilikom plaćanja u određenim šoping centrima. Postoje kartice prilagođene poslovnim korisnicima, zatim kartice na kojima samostalno upravljate troškovima po kartici te u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama odabrati dinamiku podmirenja troškova koji im najbolje odgovara. Korištenjem takvih kartice korisnici odabiru iznos troškova, visinu kamatne stope te rok u kojem će podmiriti troškove učinjene karticom.

No, prije nego što odlučite izvaditi kreditnu karticu još jednom se dobro informirajte i raspitajte o svim pogodnostima u nekoliko banki i na kraju izaberite onu koja vam nudi najbolje uvjete.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh