logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko košta prijenos broja

14/03/2013

Znate da je moguć prijenos broja od jednog telefonskog operatera drugome, ali ne znate koliko košta prijenos broja i koja je procedura.

Znate da je moguć prijenos broja od jednog telefonskog operatera drugome, ali ne znate koliko košta prijenos broja i koja je procedura.

Prijenos broja je postupak pri kojem korisnik prelazi na novog mobilnog ili teleoperatora uz zadržavanje istog broja. Način i pravila prijenosa broja propisala je Hrvatska agencija za telekomunikacije, i ona su ista za sve mobilne i teleoperatore. Prijenos broja se ne naplaćuje.

Korisnici mobilne ili fiksne telefonske mreže u svakom trenutku mogu promijeniti telefonskog operatera i prijeći iz jedne mreže u drugu uz pravo zadržavanja istog telefonskog broja.
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela je novi Pravilnik o prenosivosti broja u kojem se radi postizanja bržeg i jednostavnijeg postupka promjene operatora elektroničkih komunikacijskih usluga uz zadržavanje postojećeg telefonskog broja uvode naknade koje će operatori biti obvezni plaćati korisnicima.
 
Naime, ukoliko se postupak promjene operatora ne provede zajedno s prijenosom (zadržavanjem) telefonskog broja u vrijeme koje je dogovoreno između korisnika i novog operatora, operator koji je odgovoran za kašnjenje postupka će korisniku morati isplaćivati naknadu u iznosu od 10 kuna za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja po zahtijevanom broju. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh