logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Korištenje bankomata, uputstvo

30/05/2012

Korištenje bankomata vrlo je jednostavno, potrebno je samo slijediti uputstvo koje ispisuje bankomat na zaslonu.

Korištenje bankomata vrlo je jednostavno, potrebno je samo slijediti uputstvo koje ispisuje bankomat na zaslonu.

U nastavku ćemo objasniti postupak podizanja gotovine, te provjeru stanja na računu putem bankomata. Ukoliko želite podići gotovinu na bankomatu prvi korak je umetanje kartice u otvor za karticu. Zatim će vam se na zaslonu bankomata prikazati poruka “Unesite vaš PIN”, PIN se unosi pomoću tipkovnice za unos. Prilikom unosa PIN-a iz sigurnosnih razloga zaklonite drugom rukom unos PIN-a. Na zaslonu bankomata će se umjesto svake znamenke PIN-a pojaviti znak X. Za isplatu gotovine izaberite opciju „Isplata“ koristeći tipke za izbor transakcija, zatim odaberite željeni iznos koji vam je ponuđen na zaslonu. Ukoliko želite podići drugi iznos odaberite opciju “Drugi iznos” i upišite željeni iznos koristeći tipkovnicu za unos. Nakon što ste odabrali željeni iznos za isplatu slijedi poruka “Želite li listić potvrde? ” odaberite “Da” ili “NE” koristeći tipke za izbor transakcije, nakon čega slijedi isplata novca. Uzmite vaš novac iz otvora za izlaz novca, uzmite listić potvrde iz otvora za potvrde, i na kraju uzmite vašu karticu.

Ukoliko želite provjeriti stanje na vašem računu, nakon unosa PIN-a odaberite opciju “Stanje računa”, te ako želite da vam se stanje računa ispiše na listić odaberite opciju “Da”. Nakon čega ćete iz otvora za potvrde dobiti stanje računa.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh