logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otvaranje obrta za čišćenje, kako otvoriti obrt za čišćenje

07/05/2014

Prije nego otvorite obrt, morate se dobro informirati. Saznajte osnovne informacije koje vam trebaju prilikom otvaranja obrta za čišćenje.

Obrt je jedan oblik samozaposlenja. Sami pronalazite i ugovarate poslove, sami si određujete visinu plaće te isplaćujete plaću i uplaćujete doprinose, sami određujete slobodne dane i godišnji odmor i sami ste odgovorni za uspješnost poslovanja. Samo vaš osobni trud, interes i upornost će vas učiniti poznatim i traženim u poslovnom svijetu.
Prije nego se odlučite otvoriti ga, morate biti sigurni da ispunjavate sve uvjete, tj. da nemate zabranu obavljanja djelatnosti.
Prvo što ćete morati odabrati prilikom otvaranja je vrsta obrta. Obrt za čišćenje se ubraja u slobodne, što znači da nije potrebno imati položen ispit o stručnoj osposobljenosti kao ni majstorski ispit. Postoji još vezani, kod kojeg je uvjet položen majstorski ispit ili ispit o stručnoj osposobljenosti te povlašteni, koji se može obavljati samo temeljem povlastice koju izdaje nadležno ministarstvo.

Otvorite obrt za čišćenje

Prvi korak je prikupljanje potrebne dokumentacije: preslika osobne iskaznice; preslika putne isprave, prijava boravka u RH ili preslika osobne iskaznice ako imaju trajno nastanjenje u RH te dokaz da udovoljava posebnim zdravstvenim uvjetima, ako je to propisano Zakonom. Postoji još i dokaz o pravu korištenja prostora te dokaz o stručnoj spremi, ali vama to ne treba jer nije potrebna stručna sprema i nije potrebno da raspolažete poslovnim prostorom.
Ispunite obrasce koje ćete dobiti u Uredu državne uprave ili preuzeti s interneta, te izvršite uplate za otvaranje obrta i platite troškove izdavanja obrtnice.
Nakon toga preuzmite Rješenje o registraciji obrta u Uredu državne uprave, izradite pečat te otvorite račun u poslovnoj banci. Zatim je potrebno izvršiti prijave u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. I još vam samo preostaje prijava u poreznu upravu radi upisa u registar poreznih obveznika.
Troškovi registriranja obrta iznose oko 470,00 kuna. Trošak izdavanja obrtnice iznosi 200,00 kuna, a administrativna pristojba za postupak registracije 270,00 kuna.
Sada još samo morate nabaviti sve što vam je potrebno za čišćenje prostora, ako još niste, te se početi reklamirati. Istaknite zašto bi baš vas trebali uzeti za čišćenje prostora, po čemu ste posebni, tj. po čemu se izdvajate od konkurencije. Jeste li povoljniji, temeljitiji, točniji, diskretniji? Istaknite se i uđite među najtraženije firme za čišćenje prostora.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh