logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Prava i obveze podstanara

11/07/2013

Prava i obveze podstanara uređene su Zakonom o najmu stanova prema kojem podstanare, odnosno najmoprimci imaju pravo uporabe zajedničkih prostorija, dijelova i uređaja zgrade nužnih za korištenje stanom te pravo korištenja zemljišta koje služi zgradi.

Prava i obveze podstanara uređene su Zakonom o najmu stanova prema kojem podstanari, odnosno najmoprimci imaju pravo uporabe zajedničkih prostorija, dijelova i uređaja zgrade nužnih za korištenje stanom te pravo korištenja zemljišta koje služi zgradi.

Prije nego što podstanar počne koristiti stan u najmnu obavezno mora s najmodavcem potpisati ugovor u najmu po kojem će se definirati obaveze najmodavca i podstanara. Podstanar treba paziti na stan da ga ne oštećuje, ne smije ništa u njemu mijenjati ili preuređivati bez sugrasnosti najmodavca. Ukoliko se dogode neki kvarovi ili poprvaci u stanu i zajedničkim dijelovima zgrade troškove je dužan snositi najmodavac. No, ako je podstnar kriv za kvar ili uništenje u stanu tada on mora snositi troškove sanacije.

Podstanar ili najmoprimac je dužan nakon prestanka najma predati stan najmodavcu u stanju u kojem ga je zaprimio uzimajući u obzir promjene do kojih je došlo redovitim korištenjem stanom, odnosno mora se poštivati potpisani ugovor o najmu stana.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh