logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između LCD i plazme – koji televizor kupiti

17/08/2011

Ukoliko vam financije omogućavaju naša je preporuka odabir kvalitetnije (skuplje) plazme poznatih proizvođača, a ukoliko ste ograničenog budžeta izbjegavajte jeftine plazme i odaberite LCD

Vrijeme je za kupovinu novog televizora, a u nedoumici ste da li kupiti LCD ili plazmu?

Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli olakšati izbor.

U vječnoj raspravi da li je bolja plazma ili LCD teško je naći odgovor. Svaki ima svoje prednosti i mane.

Najveća prednost televizora s LCD tehnologijom je cijena i raširenost, također ukoliko se televizor koristi za neke prezentacije koje se odvijaju na jakoj svjetlosti ovdje će LCD puno bolje obavljati posao nego plazma.

S druge strane na strani plazme su oštrina slike, prikaz crne boje (crna nikada nije potpuno crna na LCD televizorima zbog pozadinskog osvjetljenja), oštrina i dubina slike. Nedostatci poput kraćeg vijeka trajanja naspram LCD televizora kao i veća potrošnja električne energije te neugodan burn- in efekt kada dio slike ostaje trajno zapečen na ekranu (npr. logo TV kuće) su uglavnom riješeni te više ne predstavljaju problem niti se pojavljuju.

Ukoliko vam financije omogućavaju naša je preporuka odabir kvalitetnije (skuplje) plazme poznatih proizvođača, a ukoliko ste ograničenog budžeta izbjegavajte jeftine plazme i odaberite LCD.

Na tržištu su od nedavno dostupni i televizori s LED tehnologijom (Svjetleće diode (Light Emitting Diodes – LED) emitiraju svjetlost u boji), a ističu se kvalitetnim prikazom materijala u visokoj rezoluciji.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh