logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Sezonski obrt i otvaranje sezonskog obrta

11/08/2012

Tko može otvoriti sezonski obrt i što treba za otvaranje sezonskog obrta?

Tko može otvoriti sezonski obrt i što treba za otvaranje sezonskog obrta?

Pojedini, ali ne svi obrti mogu se obavljati kao sezonski obrti, i to najdulje šest mjeseci unutar jedne kalendarske godine. Osobe koje sezonski obavljaju obrt, u vrijeme trajanja sezonskog obavljanja obrta, uspostavljaju svojstvo osiguranika (prednost je što se samo za to razdoblje plaćaju doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje).

Sezonsko obavljanje obrta trajno se upisuje u obrtni registar, pa je prednost ovoga načina obavljanja obrta da upisom vremena u kojem se on obavlja nije potrebno svake godine iznova prijavljivati obavljanje djelatnosti obrta. Djelatnosti koje se mogu obavljati kao sezonski obrti utvrdio je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Pravilnikom o obrtima koji se mogu obavljati kao sezonski obrt (NN 60/10).

Djelatnosti koje se mogu obavljati kao sezonski obrti možete pogledati ovdje: Pravilnik o obrtima koji se mogu obavljati kao sezonski obrt NN 60/2010


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh