logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je bilanca?

28/03/2012

Ne znate što je bilanca. Bilanca je jedan od pet financijskih izvještaja koje obvezno godišnje sastavljaju trgovačka društva.

Ne znate što je bilanca. Bilanca je jedan od pet financijskih izvještaja koje obvezno godišnje sastavljaju trgovačka društva.

Bilanca je najvažniji računovodstveni izvještaj u kojoj se prikazana imovina (imovinska prava i sredstva za proizvodnju) kapital (vlastita prava i udjele u skupnim sredstvima poduzeća) potraživanja i obveze. Bilanca se sastavlja obično na kraju nekog poslovnog razdoblja, a daje presjek stanja na određeni dan. Sastavni dijelovi bilance su aktiva i pasiva.

Osnovno pravilo bilance je ujednačenost aktive i pasive i to tako da aktiva prikazuje imovinu po njenim vrstama i likvidnosti (unovčivosti), a pasiva prikazuje izvore, po njihovim vrstama i ročnosti, tj. pasiva odgovara na pitanje iz kojih izvora je stečena ukupna imovina društva, iz vlastitih ili tuđih izvora i koliko su trajni ti izvori.


komentar(a)



..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh