logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što je EDGE mreža?

28/02/2013

Što je EDGE mreža? EDGE ili Enhanced Data Rates for Global Evolution je tehnologija koja bitno povećava mogućnosti GSM i GPRS mreže.

Što je EDGE mreža? EDGE ili Enhanced Data Rates for Global Evolution je tehnologija koja bitno povećava mogućnosti GSM i GPRS mreže.

Uz pomoć EDGE tehnologije prijenos podataka je višestruko brži nego putem GPRS-a. EDGE predstavlja posljednju fazu razvoja podatkovnih komunikacija unutar GSM standarda, a prema 3 GPP EDGE je dio treće generacije mobilne telefonije. EDGE teoretski omogućuje brzinu prijenosa podataka do 473,6 kbps, ali se u stvarnosti kreće od 135 kbps do 235 kbps. EDGE neki nazivaju i mostom između 2G i 3G mreža, a iako ispunjava zahtjeve 3G mreža, obično ga se naziva 2.75G. Da bi mobitel radio na EDGE sustavu i mreža mora podržavati isti, a ukoliko ga ne podržava mobitel se sam automatski prebacuje na GPRS. 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh