logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Što nakon otkaza: krenite dalje nakon otkaza

02/06/2014

Dobili ste ili dali otkaz i sad ne znate što dalje? Saznajte kako se nositi s prazninom i viškom slobodnog vremena koje nastaje nakon otkaza.

Ako ste dobili otkaz, nemojte se sažalijevati i padati u depresiju. To je najgore što možete učiniti. Nakon prekida radnog odnosa, prijavite se na Zavod za zapošljavanje, pogotovo ako ste bili u stalnom radnom odnosu i imate staž od minimalno devet mjeseci jer tada imate pravo na novčanu naknadu na burzi (ako ste dobili otkaz).

Nakon toga obnovite svoj društveni život. Kad ste bili zaposleni niste imali baš mnogo vremena za druženje, sad imate. Nazovite prijatelje, izađite i zabavite se. Održavanje društvenog života je dobar način da se riješite stresa, ali je i jedan od načina da upoznate nove ljude koji bi vam mogli pomoći kod traženja novog posla.

Nemojte razmišljati i analizirati kako i zašto je došlo do otkaza. Od toga nema koristi. Radije se odmah nakon otkaza bacite u potragu za novim poslom. Javljajte se na natječaje, a možete se i samoinicijativno prijaviti. Ako imate neki hobi u kojem ste jako dobri (slikanje, pisanje, sviranje nekog instrumenta…), pretvorite ga u posao. Možda imate neku sjajnu poslovnu ideju koju niste imali vremena razraditi kad ste bili zaposleni. Učinite to sada. Mogućnosti za novi posao su razne, iskoristite ih.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh