logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Uvjeti za otvaranje firme, postupak otvaranja firme

05/04/2012

Pri otvaranju firme važno je reći da postoje uvjeti i postupak otvaranja firme. Dakle, pri otvaraju firme prvi korak je izabiranje imena firme.

Pri otvaranju firme važno je reći da postoje uvjeti i postupak otvaranja firme. Dakle, pri otvaraju firme prvi korak je izabiranje imena firme.

Obzirom da ne mogu postojati dvije firme s istim imenom, pri odabiru potrebno je provjeriti u sudskom registru koja su imena zauzeta. Prilikom odabira naziva firme važno je da izaberete djelatnosti kojima ćete se baviti. Da biste otvorili firmu računajte i na razne troškove kao što su takse i oglas u Narodnim novinama, te troškovi javnog bilježnika. Isto tako treba računati i na troškove dodatnih usluga kao što je izrada internih akata, prijave državnim institucijama i sl.. Uz navedene troškove treba uplatiti minimalno 20.000,00 kuna temeljnog kapitala, uz napomenu da temeljni kapital nije nepovratno potrošen novac već ostaje na računu novootvorene firme i služi kao za početak poslovanja. Sljedeći korak bi trebao biti sastavljanje odluke o osnivanju firme što je ujedno i najvažniji dokument, koji sastavljaju javni bilježnici i odvjetnici. Kada uplatite u banku 20.000,00 kuna temeljnog kapitala na poseban račun, banka će vam izdati potvrdu koju prilažete trgovačkom sudu zajedno sa odlukom o osnivanju i ostalom dokumentacijom. Nakon što ste dostavili dokumentaciju Trgovačkom sudu potrebno je odabrati glavnu djelatnost, kako bi statistički zavod vaše poslovne rezultate i ostale podatke mogao zbrajati u vašu grupu djelatnosti, tada ćete dobiti porezni broj firme i možete napraviti pečat.

Prije početka rada morate imati minimalne tehničke uvjete, oni se odobravaju ovisno o djelatnostima koje ste registrirali.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh