logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako prebroditi gubitak posla

23/11/2012

U ovim gospodarski teškim i kriznim vremenima gubitak posla jedna je od težih stvari koja nam se mogu dogoditi. Upravo zbog nedostatka radnih mjesta i prilika za novo zaposlenje, gubitak posla može vrlo negativno utjecati na pojedinca. Kako prebroditi gubitak posla?

U ovim gospodarski teškim i kriznim vremenima gubitak posla jedna je od težih stvari koja nam se mogu dogoditi. Upravo zbog nedostatka radnih mjesta i prilika za novo zaposlenje, gubitak posla može vrlo negativno utjecati na pojedinca. Kako prebroditi gubitak posla?

No, kako ne bi zapali u očaj i izgubljenost potrebno je sačuvati prisebnost i životni optimizam. Pri tome je vrlo važna podrška obitelji i prijatelja, ali i pozitivan osobni stav prema životu.
Na gubitak posla počnite gledati kao na jednu novu stranicu u svom životu koja vam može otvoriti neke nove puteve i pred vas dovesti sasvim nove izazove. Kako ne biste izgubili vjeru u sebe ispunite svoju svakodnevnicu novim sadržajima. Posvetite se sebi, upišite tečaj, poslušajte zanimljiv seminar, uključite se u neku kreativnu radionicu ili se zaokupirajte sportskim aktivnostima. Također, sad imate više vremena za bližnje pa se možete njima posvetiti.

Osim toga, vrijeme nakon gubitka posla iskoristite i za razmišljanje o nekim svojim zaboravljenim ili zatomljenim talentima koji vas mogu dovesti do novog zaposlenja. Ako ustanovite da ćete novo zaposlenje u svojoj struci jako teško pronaći, jednostavno razmislite što biste još mogli i željeli raditi. Razmislite i raspitajte se o mogućnostima dodatnog obrazovanja. Nerijetko i Zavod za zapošljavanje nudi zanimljive programe osposobljavanja. Nebrojeni su primjeri vrlo uspješnih ljudi koji su tek nakon gubitka posla pronašli i počeli raditi svoj idealni posao te u njemu ostvarili velike rezultate.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh