logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Krediti za zaposlene na određeno vrijeme

28/12/2012

Trebate kredit, ali ne znate koji krediti za zaposlene na određeno vrijeme postoje. Zaposleni s ugovorom na određeno vrijeme malo teže će doći do kredita u banci.

Trebate kredit, ali ne znate koji krediti za zaposlene na određeno vrijeme postoje. Zaposleni s ugovorom na određeno vrijeme malo teže će doći do kredita u banci. No, obzirom da se banke na različite načine nastoje izboriti za što veći broj klijenata, treba se dobro informirati o mogućnostima i uvjetima dizanja kredita.

Jedan od načina kojim su banke dolazile do klijenata je sklapanje ugovora s velikim, javnim ili privatnim tvrtkama, kojima se osobama koje nisu u stalnom radnom odnosu omogućuje podizanje kredita, dok se ostalim zaposlenicima nude nešto povoljniji uvjeti (u pravilu niže kamate). Tako su svi zaposlenici koji su imali ugovor na određeno, i zbog toga nisu mogli podići kredit u drugim bankama (prvenstveno znanstveni novaci), temeljem ovog ugovora mogli su podići nesubvencionirani kredit.

Osim toga, banke nastoje raznim akcijama i privremeno povoljnijim uvjetima privući što veći broj klijenata. S obzirom da u svim ugovorima banke zadržavaju pravo izmjene uvjeta (cijena naknada, iznosa i načina obračuna kamata i slično) temeljem internih odluka, često se dogodi da se početni povoljniji uvjeti ubrzo promijene na štetu korisnika kredita. Za osobe zaposlene na određeno vrijeme vrijede posebni uvjeti za dobivanje kredit pa tako kao tražitelji kredita mogu se prijaviti samo ako imaju barem dva puta produživan ugovor o radu na određeno vrijeme, na rok od najmanje godinu dana i ukoliko u kredit kao sudužnika uključe supružnika ili jednog od roditelja sa  stalnim mjesečnim primanjima.

Kao tražitelj kredita, u određenim slučajevima, može se pojaviti i osoba koja nije zaposlena, ali ostvaruje prihode po osnovi turizma. Kao tražitelj kredita može se pojaviti i osoba zaposlena na određeno vrijeme, ako je zaposlena na plovnim objektima (brodovima ili platformama) ili je zaposlena kao znanstveni novak, asistent, docent, izvanredni i redoviti profesor na institutu ili fakultetu.
Osim toga, banke vode računa i o tome da je moguće dignuti kredit moći otplatiti do isteka ugovora o radu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh