logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Potrebna dokumentacija za stambeni kredit

27/10/2011

Kako biste dobili kredit potrebna je određena dokumentacija za stambeni kredit, a koju sve dokumentaciju trebate ovisi o uvjetima banke koja će vas kreditirati.

Kako biste dobili kredit potrebna je određena dokumentacija za stambeni kredit, a koju sve dokumentaciju trebate ovisi o uvjetima banke koja će vas kreditirati.

Trebat će vam dosta vremena kako biste skupili dokumentaciju, a bit će vam potrebno i dosta novca. Prema tome potrebna vam je potvrda o primanjima ovjerena od strane poslodavca, original zadnje platne liste i potpisanu Izjavu o suglasnosti o korištenju vašeg JMBG-a. Banka može zahtijevati BON 1 koji košta oko 200,00 kn i SOL koji košta i više od 200,00 kuna. Zatim izvadak iz zemljišne knjige nekretnine koju kupujete, koji ne smije biti stariji od 30 dana, a košta 20 kuna. Morate imati i elaborat o procjeni nekretnine koju kupujete, a procjena nekretnine košta oko tisuću kuna.

Nakon što sastavite i sklopite kupoprodajni ugovor, morate ga ovjeriti kod javnog bilježnika, a koliko ćete to platiti ovisi o njihovoj tarifi. Zatim, trebate dvije banko mjenice, formulare i biljege.

Platit ćete i sastavljanje, odnosno ovjeru ugovora kod javnog bilježnika što ovisi o cijeni nekretnine koju kupujete. I na kraju morate platiti troškove za obradu kredita što ovisi od banke do banke, a iznosi oko 4.000 kuna.

Morate još platiti uknjižbu vlasništva na kupljenu nekretninu i takse za gruntovnicu. To je osnovna dokumentacija koju morate imati, a možda ćete trebati pribaviti još neke dodatne papire.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh