logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Razlika između d.o.o. i j.d.o.o

14/03/2013

Koja je razlika između d.o.o. i j.d.o.o.? Osnovne razlike su upravo smanjenje praga temeljnog kapitala na svega 10 kuna, značajno smanjenje troškova osnivanja i ubrzanje procedure osnivanja.

Koja je razlika između d.o.o. i j.d.o.o.? Osnovne razlike su upravo smanjenje praga temeljnog kapitala na svega 10 kuna, značajno smanjenje troškova osnivanja i ubrzanje procedure osnivanja.

Onaj tko odluči otvoriti tvrtku na ovaj način prvo mora kod javnog bilježnika odabrati ime tvrtke, te popuniti jedan obrazac i potpisati izjavu o nepostojanju dugova. Trošak javnog bilježnika iznosi 547,50 kuna. Uz odabrano ime i dokumentaciju, u banci se otvori račun nove tvrtke, uplati temeljni kapital i plate sudske pristojbe za upis i upis osnivanja (60 kuna), te naknada Narodnim novinama za objavu oglasa (200 kuna). Potom se dokumentacija i potvrde o uplati predaju javnom bilježniku. Javni bilježnik kroz sustav hitro.hr upisuje JDOO u sudski registar elektroničkim putemUkupan trošak iznosi 807,5 kuna plus temeljni kapital (817,5 kuna). 

Broj potrebnih koraka za otvaranje tvrtke isti je kao i prije, no troškovi osnivanja tada su bili višestruko veći. Troškovi su se dosad kretali od 4.300 do 7.500 kuna, što je uz temeljni kapital iznosilo više od 20 tisuća kuna. A sad se trošak osnivanja kreće oko 700 kuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh