logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Ugovor o zajmu novca – primjer

27/09/2011

Ukoliko sklapate ugovor o zajmu novca vrlo je važno dobro napisati ugovor kako ne bi bilo neželjenih posljedica. Primjer ugovora o zajmu treba sadržavati osnovne podatke o zajmoprimcu i zajmodavcu, odnosno njihovim obavezama…

Ukoliko sklapate ugovor o zajmu novca ili bilo čega drugoga vrlo je važno dobro napisati ugovor kako ne bi bilo neželjenih posljedica. Primjer ugovora o zajmu treba sadržavati osnovne podatke o zajmoprimcu i zajmodavcu, odnosno njihovim obavezama.

Stoga Ugovor o zajmu treba na vrhu stranice imati napisan dan, mjesec i godina sklapanja ugovora te ime, prezime, adresu i MBG zajmoprimca. Zatim, u nekoliko točaka napišite o čemu se točno radi. Primjerice, članak 1. zajmodavac daje zajmoprimcu zajam od 1000 kn (tisuću kuna), a zajmoprimac potvrđuje primitak tog iznosa potpisom ovog ugovora. Članak 2. Zajmoprimac se obvezuje vratiti ukupni iznos zajma u najdužem periodu od godine dana, odnosno točno se piše datum, mjesec i godina .Članak 3. U slučaju spora nadležan je općinski sud koji se navodi prema mjestu sklapanja ugovora. Članak 4. Ovaj ugovor sastavljen je u tri istovjetna primjeraka od kojih je za zajmodavca jedan i za zajmoprimca jedan za javnog bilježnika.

Na kraju dolazi ime i prezime zajmoprimca i zajmodavca i njihovi potpisi koji moraju biti ovjereni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh