logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako raspolagati novcem i plan štednje

18/08/2011

Vrlo je važno napraviti dobra plan štednje kako bi se novac mogao pravilno raspodijeliti. Kako raspolagati novcem da se uspije i nešto uštedjeti.

Vrlo je važno napraviti dobra plan štednje kako bi se novac mogao pravilno raspodijeliti. Kako raspolagati novcem da se uspije i nešto uštedjeti.
Stoga obavezno pazite na svoj kućni budžet i napravite kućni troškovnik na temelju kojeg ćete imati uvid u sva svoja primanja i davanja.
Kupujte isključivo gotovinom i kada god je to moguće izbjegavajte plaćanje karticama jer na taj način imate direktni uvid u svoje troškove. Vodite evidenciju za sve svoje troškove od onih najmanjih do onih najviših jer samo tako ćete imati uvid u stvarno stanje vašeg troškovnika.
Uvijek morate biti spremni na izvanredne troškove, a ako je moguće iz mjeseca u mjesec ostavljajte u fondu novac za te troškove. To je ujedno i neka vrsta štednje.
Trebate li posuditi novac, pazite od koga to tražite, a i ne zaboravite da taj novac morate vratiti. Nemojte neizbježne troškove prebacivati iz mjeseca u mjesec jer se oni na kraju mogu poprilično nagomilati i stvoriti vam nepotrebne probleme.
Naime, najvažnije je promijeniti stav o novcu i bez problema ćete raspolagati s novcem koji imate.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh