logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Punjenje baterije laptopa, prvo punjenje baterije

08/05/2012

Pravilno punjenje baterije laptopa vrlo je važno kako bi baterija čim duže radila, a kako izgleda prvo punjenje baterije.

Pravilno punjenje baterije laptopa vrlo je važno kako bi baterija čim duže radila, a kako izgleda prvo punjenje baterije.

U pravilu bi trebali kada kupimo novi laptop već dobiti aktiviranu bateriju, što znači da nije potrebno isprazniti postojeći kapacitet nove baterije do kraja i nakon toga napuniti ćelije strujom do 100% kapaciteta ćelija. Ipak za svaku sigurnost provedete jednom tzv. duboki ciklus, postupak potpunog punjenja i pražnjenja baterije. Kapacitet baterije pada svakim ciklusom punjenja i pražnjenja. Čak i kada je prijenosnik stalno priključen na punjač baterija je u stalnom ciklusu dopunjavanja. To je jadan od najčešćih primjera kako lošeg postupanja s baterijom. Prijenosna računala danas dolaze s brojnim opcijama za štednju energije koje postoje u samom operativnom sustavu ili su proizvođači implementirali svoje modele štednje. Kako biste očuvali bateriju isključite sve što ne koristite, slijedite upute za štednju baterije koje dobivate od proizvođača pojedinih modela, isključite sve vanjske uređaje spojene preko USB utičnica, isto tako isključite WiFi i Bluetooth veze i antene ako ih ne koristite.

Izbjegavajte ekstremne temperature. Pretjerano grijanje i i izlaganje većim temperaturama smanjuje vijek trajanja ćelija baterija.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh