logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

U kojoj valuti uzeti kredit

03/12/2012

Uzimate kredit, ali ne znate u kojoj valuti je najbolje uzeti kredit. Pri odlučivanju o tome u kojoj ćemo valuti uzeti kredit treba krenuti od činjenice želimo li kratkoročni ili dugoročni kredit.

Uzimate kredit, ali ne znate u kojoj valuti je najbolje uzeti kredit. Pri odlučivanju o tome u kojoj ćemo valuti uzeti kredit treba krenuti od činjenice želimo li kratkoročni ili dugoročni kredit.

Ukoliko želimo kredit na jednu do dvije godine najbolje je izabrati kredit u onoj valuti u kojoj banka nudi najpovoljnije kamate. Pretpostavka je da valuta neće u kratkom roku mijenjati vrijednost u velikim razmjerima. Ukoliko se želi dugoročni kredit najbolje je izabrati kredit u onoj valuti u kojoj bi se inače štedjelo. Iako na prvi pogled ovo izgleda kao nelogičan potez nakon što se napravi računica prema pretpostavkama povećanja vrijednosti te valute uvidjet će se da takva valuta ima prosječnu promjenu vrijednosti u odnosu na sve ostale valute. U praksi to znači da će mjesečne rate kredita imati male međusobne razlike. Ukoliko bi se išlo s kreditom u nesigurnim valutama mjesečne rate kredita se mogu povećati i do 50 posto, ali ne i smanjiti. Razlog tome je što banke u ugovorima o kreditu obavezno stavljaju klauzulu da mogu mijenjati kamatu.

Obzirom da se nalazimo u Europi najbolje je uzeti kredit u euru jer tada smo u istoj situaciji kao i svi građani Europske unije pa ako bi došlo do drastičnih porasta mjesečnih rata došlo bi i do nemira u cijeloj Europi. A države poput Njemačke, Francuske, to vjerojatno neće dozvoliti i poduzet će određene mjere koje olakšavaju povrat kredita.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh