logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Savjet dana

Brisanje hipoteke, brisanje tereta

19/06/2012

Ne znate što je potrebno za brisanje hipoteke i gdje treba podnijeti zahtjev za brisanje tereta. Za brisanje hipoteke potreban vam je zahtjev, odnosno prijedlog, izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika i pristojbe (biljezi). Prijedlog za brisanje hipoteke na svojoj nekretnini (stanu, kući i sl.) u pravilu stavlja…

Ne znate što je potrebno za brisanje hipoteke i gdje treba podnijeti zahtjev za brisanje tereta.

Za brisanje hipoteke potreban vam je zahtjev, odnosno prijedlog, izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika i pristojbe (biljezi).
Prijedlog za brisanje hipoteke na svojoj nekretnini (stanu, kući i sl.) u pravilu stavlja hipotekarni dužnik i to tako da svome prijedlogu prilaže brisovno očitovanje, koje je u propisanoj formi izdao hipotekarni vjerovnik (npr. banka), a kojim očitovanjem potvrđuje da je hipotekarni dužnik u cijelosti podmirio sva njegova potraživanja i da dopušta da se u zemljišnim knjigama u listu „C“ briše hipoteka za dužni iznos (glavnicu i kamate).

Dakle, za brisanje hipoteke potreban vam je zahtjev, odnosno prijedlog, izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika i pristojbe (biljezi), zahtjev i brisovno očitovanje dostavlja se u zemljišno knjižni odjel u mjestu gdje je nekretnina upisana.

Hipotekarni krediti


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh