logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Savjet dana

  • Print
  • home >
  • Savjeti >
  • Ljetne gume cijene, najbolje ljetne gume

Ljetne gume cijene, najbolje ljetne gume

09/04/2012

Dolaskom proljeća i viših temperatura, potrebno je zamijeniti zimske gume ljetnima gumama. No, koje su najbolje ljetne gume i koje su cijene za ljetne gume? Koristimo li ljetne gume iz prošlih sezona, svakako treba provjeriti dubinu profila gaznog sloja. Ukoliko je ona manja od tri milimetra, tada trebamo nove gume. Pri izboru novih guma, za [...]

Dolaskom proljeća i viših temperatura, potrebno je zamijeniti zimske gume ljetnima gumama. No, koje su najbolje ljetne gume i koje su cijene za ljetne gume?

Koristimo li ljetne gume iz prošlih sezona, svakako treba provjeriti dubinu profila gaznog sloja. Ukoliko je ona manja od tri milimetra, tada trebamo nove gume. Pri izboru novih guma, za veću sigurnost u prometu, moramo poštivati dva osnovna pravila. Najvažnije je na vozilu uvijek koristiti propisanu dimenziju guma koja je navedena u knjižici vozila. Osim pravilnog odabira dimenzija i indexa brzine gume, koji određuje najveću dozvoljenu brzinu vožnje, pozornost valja obratiti i na godinu proizvodnje gume. Iako proizvođači tvrde kako pravilno uskladištena guma može stajati i do pet godina, savjetujemo vam da ne kupujete gume starije od dvije godine. Datum proizvodnje vidljiv je iz četveroznamenkaste oznake na boku gume – prve dvije znamenke označavaju tjedan, a druge dvije godinu proizvodnje. Cijena ljetnih guma kreču se od 450 kuna na više ovisno o proizvođaču i dimenzijama guma. Dodatni trošak prilikom kupovine može predstavljati ugradnja novih guma na vaš automobil.

Zimske gume treba čuvati u zatvorenom prostoru, zaštićene od vlage, svjetlosti i topline, te ozonskih i kemijskih utjecaja, kako bi spremne dočekale svoju sezonu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh