logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Savjet dana

  • Print
  • home >
  • Savjeti >
  • Crna lista u bankama i skidanje s crne liste

Crna lista u bankama i skidanje s crne liste

15/10/2012

Crna lista u bankama postoji, pa ako se vaše ima nađe na njoj pokušajte čim prije početi proces za skidanje s crne liste. Crna lista banka je baza neurednih platiša u koju banke imaju mogućnost uvida. Na crnu listu se dolazi ako imate otvorenih dugovanja u većem iznosu od onoga što možete vraćati prema prijavljenim [...]

Crna lista u bankama postoji, pa ako se vaše ima nađe na njoj pokušajte čim prije početi proces za skidanje s crne liste.

Crna lista banka je baza neurednih platiša u koju banke imaju mogućnost uvida. Na crnu listu se dolazi ako imate otvorenih dugovanja u većem iznosu od onoga što možete vraćati prema prijavljenim prihodima (prezaduženost) ili su pokrenuti mehanizmi prisilne naplate. Kada ste na crnoj listi ne može dobiti kredit po niti jednoj osnovi. Bankari imaju uvid u vrstu dugovanja, što znači da vide je li dug nastao temeljem kredita, tekućeg računa ili kartica, ili pak vrlo ozbiljnih razloga kao što je prijevara.

Nakon što dužnik podmiri sva svoja dugovanja prema banci, ostat će evidentiran na crnoj listi još sljedeće tri godine i to u svim bankama koje su povezane sustavom razmjene informacija.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh